zondag 21 februari 2016

BloemenkransTadaah!
Blij!
Mijn bloemenkrans is af. Mijn doel was om een krans te haken die heel fleurig en kleurig is en dat is volgens mij gelukt! Hiervoor haakte ik allerlei verschillende bloemen en blaadjes, zoals ik al eerder hier beschreef. 
Niet alle gehaakte bloemen hebben op deze krans een plekje gekregen. maar de bloemetjes die over zijn, krijgen vast op een ander moment wel ergens een plekje.Ik begon met het om haken van de krans, daarvoor haak je een lange rechte lap. Ik heb dat in verschillende kleuren gedaan. Als je nu van de voorkant naar de krans kijkt, zie je daar niets meer van, maar van de zijkant zie je het hier en daar nog een beetje terug.
De lange rechte lap heb ik om de piepschuimen krans gemaakt en daarna begon het haken van véél bloemen en blaadjes.


En natuurlijk het afhechten van véél draadjes, maar ik heb het met plezier gedaan. Mijn krans werd steeds een beetje voller door de bloemen.

Mijn inspiratie voor de krans kreeg ik via internet en Lucy van Attic 24, veel patronen voor de bloemen vond ik op Pinterest.De krans hangt in de wolwinkel De haakgarage  in Meppel.
Heb je zin om een krans te haken? Op dinsdagavond 12 en 19 april geef ik daar een workshop om je te helpen je eigen krans te haken. Je bent van harte welkom, ik vind het leuk om je daar te zien!


4 opmerkingen:

 1. Wauw, prachtige krans! Het zal een heel werk geweest zijn, zo te lezen, maar je hebt eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker fleurig, de krans is leuk geworden Marijke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supermooie krans !!!
  Leuk al die verschillende bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw,wat is hij mooi geworden

  BeantwoordenVerwijderen