zaterdag 10 maart 2018

Nostalgia, Vervolg 1Ik haak met veel plezier aan de Nostalgia Cal. Een Cal is een Crochet Along, steeds krijg je een stukje van het patroon, ik beschreef het in dit berichtje  Ik haak het met Durable garen, het is katoen in een kobaltblauwe kleur (nr. 207), met veel dank aan De Haakgarage uit Meppel
Als het straks af is, heb ik een deken.Op Facebook is er de Nostalgiagroep waar je het patroon ontvangt en ook resultaten van anderen ziet en,zo nu en dan, een goede tip kunt krijgen. 
Ik weet helaas niet meer van wie, maar ik ontving ook de tip om met een marker steeds aan te geven wat je hebt gehaakt en ik merk dat ik dat heel handig vind. Zeker als je steeds maar korte momentje hebt om te haken en het is een deel van het patroon met wat onregelmatigheden, is het heerlijk om zo te werken. Je legt het haakwerk gemakkelijk weg en pakt het zo weer op, zonder steeds uitgebreid te moeten tellen. Om de deken mooi recht te krijgen, haak ik het om en om met twee verschillende haaknaalden. Open stukken met veel lossen haak ik op haaknaald 3.5 en meer dichtere stukken haak ik op haaknaald 3. zo worden de delen ongeveer even groot. Aan het eind ga ik de deken wel helemaal blokken (=nat opspannen en laten drogen) zodat de deken helemaal mooi in model komt. 
Maar eerst nog heel wat delen te gaan!

3 opmerkingen: