vrijdag 2 februari 2018

Start met de Nostalgia 2018 Cal


Kijk, gestart met mijn nieuwe project! 
Het is een Cal (=Crochet Along). De komende weken ontvang ik steeds een deel van het patroon en na 30 weken heb ik een deken klaar! De deken heet Nostalgia 2018. Het is een knipoog naar de dekens/spreien die vroeger werden gehaakt en het patroon heeft dus iets nostalgisch. Het wordt gehaakt met de filet-haaktechniek, dat veelal bestaat uit dichte en open hokjes die zo samen een patroon vormen.
 Het is leuk om aan een Cal mee te doen, je leert nieuwe steken en via Facebook en filmpjes op Youtube heb je enorm veel hulplijnen achter de hand. Heel handig als je het even niet meer weet! En het is erg leuk om steeds weer een stukje te haken, eigenlijk doe je iedere week weer wat nieuws, het is daardoor erg afwisselend.


Ik haak het met Durable garen, het is katoen in een kobaltblauwe kleur (nr. 207), met veel dank aan De Haakgarage uit Meppel. Je hebt wel veel bolletjes nodig zoals je ziet op de middelste foto, heerlijk plaatje toch? Al die bolletjes! Ik gebruik haaknaald 3. Ik ben begonnen met haaknaald 2,5, maar vind het toch iets soepeler worden met haaknaald 3. Veel dekens worden gehaakt in de meer nostalgische kleuren wit of ecru, maar ik wilde graag aan het werk met kleur!

Ik heb meteen de eerste week het patroon al niet af, helaas ... teveel op het programma deze week en vanochtend verscheen natuurlijk het patroon voor deel 2 al online. Ik heb alleen één gelukje. De leverancier lukte het niet om alle pakketten, die mensen vooraf hadden besteld om mee te haken, op tijd te leveren. De Cal is al begonnen en er zijn nog mensen die wachten op hun garen. Daarom is besloten de komende weken de Cal iets te vertragen en de patronen tijdelijk om de twee weken de publiceren. Ik heb alle materialen dus al lang in huis, en toch ben ik er blij mee! Kan ik even "bij"haken!

PS
Ook meedoen? Meer informatie vind je hier.

Woensdag is er weer haakcafé! Kom je ook? Meer informatie bij De Haakgarage. Vanaf volgende maand is het haakcafé op zaterdagochtend, de eerste en de derde zaterdag van de maand.


6 opmerkingen:

 1. Een mooi begin heb je gemaakt.
  Altijd leuk zo'n CAL. Gevoel van saamhorigheid ;-).
  Ik vind jouw mooie blauwe kleur ook wel iets nostalgisch hebben. Deze kleur blauw is van alle tijden.
  Heel veel haakplezier!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ilse, je hebt gelijk, de saamhorigheid is ook leuk bij het maken van een CAL! Dank je wel

   Verwijderen
 2. Wat een mooie kleur blauw!
  Veel succes met de cal. Dat bijhaken gaat vast goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen