maandag 18 juli 2016

Fijne vakantie!

Ik werk in het onderwijs in het Noorden van Nederland, voor mij is de vakantie begonnen!
Dat betekent dus meer tijd om te haken, breien en met wol bezig zijn!In de afgelopen tijd heb ik me verdiept in filethaken.
Ik vind het erg leuk om allerlei verschillende technieken te leren. En deze techniek is leuk om te doen. Het doet wat retro aan.
Filethaken is niet heel anders dan gewoon haken. Het enige verschil is dat er veel openingen in het werk zitten, doordat je lossen en (halve) stokjes met elkaar combineert. Daardoor krijg je het effect van een net, en dat is net waar het Franse woord filet vandaan komt: filet betekent onder andere net. (bron Annemaries haakblog) Je kunt heel gemakkelijk borduurpatronen gebruiken om mee te haken, dus de variatie mogelijkheden zijn erg groot! 
Ik haakte het blauwe lapje met ByClaire nummer 1 en het roze lapje met ByClaire nummer 2. Aan de bloemetjes, die zijn precies even groot, kun je zien dat ze echt heel verschillend zijn in formaat. 
Het patroon haalde ik van deze site Haak en Maak. Ook een leuke blog en het telpatroon wat ze heeft gemaakt werkt reuze handig! Zij maakte meer van deze lapjes en maakte er daarna een vlaggetjeslijn van, echt een goed idee.

En voor nu....

5 opmerkingen: