maandag 24 augustus 2015

Vlinders hakenMet haken kun je zoveel maken! Ik wilde nu iets kleins en fleurigs haken. Ik gebruikte restjes katoen en haaknaald 3.5.

Wil jij ook zulke vlinders haken? Het is heel gemakkelijk! Hieronder lees je hoe!Je maakt eerst een rondje op onderstaande beschreven manier. Als je dat rondje dubbel vouwt en er een slinger van lossen omheen draait, ontstaat er een (dubbele) vlinder. Leuk om te doen en snel resultaat!

Een korte beschrijving:

Haak 8 lossen en sluit met een halve vaste, zodat je een cirkel krijgt
Haak 3 lossen (= 1ste stokje), 2 stokjes in de cirkel, *3 lossen, 3 stokjes* Herhaal *_* totdat je in totaal 8 groepen hebt van 3 stokjes. Sluit met halve vaste in laatste losse van de 1ste 3 losse
Haak in de boog van lossen: 1 vaste, 2 stokjes, 1 dubbel stokje, 2 stokjes, 1 vaste. Herhaal dit in alle 8 boogjes. Sluit met een halve vaste op het middelste stokje. 

Het lijkt nu op een rondje met 8 blaadjes
Haak 10 lossen
Vouw de bloem dubbel en sla de draad van 10 lossen om de vlinder heen (is het lijfje). Sluit met een halve vaste en hecht de draad af. Nu heb je al de vlinder
Haak 10 lossen en hecht de draad af. Leg in beide uiteinden een klein knoopje. Dit zijn de voelsprieten. Deze haal je door het lijfje.
Daarna kun je de vleugels nog aan elkaar naaien of juist loslaten.


Het patroon én inspiratie heb ik van deze site: Haakkamer7


Het kwastje onderaan de slinger heet ook wel tassel en als je daarop googled vind je veel manieren hoe je het kunt maken! Ik wikkel gewoon wat katoen om een klein opschrijfboekje. Knip het door en bind het daarna aan de bovenkant om. Onderkant netjes knippen en klaar is je kwastje/tassel!


1 opmerking:

  1. Via link your stuff kwam ik op deze blog.
    En wat een leuk idee om van die vlinders een slinger te maken. De vlinders kende ik al, maar nooit aan gedacht om hier een slinger van te maken.
    Bedankt voor de inspiratie! want ik was nog op zoek naar een aardigheidje als kraam cadeau...

    Groetjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen