maandag 10 augustus 2015

Stoere sjaal!


Tadaah!! Mijn versie van de stoere sjaal! Heerlijk in de vakantie wat meer tijd om te haken!
Maar ook voor de afwerking nam ik wat meer tijd om dingen uit te proberen.
Ik had op internet veel gelezen over Eucalan om je werk mee te wassen na afloop en daarna te blokken en dat heb ik ook uit geprobeerd! Heerlijk! 
Het is wel prijzig, maar je hoeft er maar erg weinig van te gebruiken en hoeft het niet uitgespoeld te worden. De lanoline in het wasmiddel maakt de vezels zacht. Het is ecologisch, maakt antistatisch en vuilafstotend, maar dat moet ik nog gaan ervaren. Ik koos mijn favoriete geur lavendel en zonder dat het overheersend is, ruikt het er wel lekker naar.
Noodzakelijk om te gebruiken? Nee echt niet, maar wel mooi extraatje na al je werk!


In het zonnetje was de sjaal zo droog tijdens het blokken!
Ik haakte het met DROPS Bomull-lin 05 bruin en haaknaald 5. Ik gebruikte 7 bolletjes. Stoer materiaal, wat stug, maar volgens mij erg leuk om te combineren met een spijkerjasje!

Ik haalde hier het patroon vandaan:

( Moogly)

Fijn patroon om te haken, de beide uiteinden haak je wat anders wat de sjaal een leuk effect geeft. Het duurde wel een tijdje voordat ik het patroon aan de kant kon leggen, je hebt eerst veel verschillende toeren. Daardoor moet je steeds even spieken welke toer je moet gaan maken, maar op een gegeven moment krijg je het wel in je hoofd.
Ik heb de sjaal aan het eind helemaal omhaakt met vasten om hem zo wat mooier af te hechten.

4 opmerkingen: