zondag 8 februari 2015

DIY: Hoe haak je een vlaggetjeslijn?

Feestje? Maak je eigen vlaggetjeslijn!
Als je een granny square (kijk op http://haakjuf.blogspot.nl/) kunt haken, dan kun je ook een vlaggetje haken. En een aantal vlaggetjes samen wordt een slinger!
Pak mooie kleuren garen, een haaknaald, een stopnaald en een schaar en je kunt beginnen!

Toer1: Haak 4 lossen en sluit met een halve vaste, je krijgt een cirkel.

Toer 2: Haak dan drie lossen, dit wordt je eerste stokje. Haak daarna nog 8 stokjes in het rondje en sluit weer af met een halve vaste.


Toer 3: Haak tussen elk stokje een serie van 3 stokjes. Ik doe dit met een andere kleur. Het is best een beetje prutsen om overal netjes 3 stokjes te krijgen. Sluit weer af met een halve vaste en pak een andere kleur.
Toer 4: Haak eerst in de ruimte een serie van 3 stokjes, dan 2 lossen en weer 3 stokjes, dit wordt je hoek. Dan twee ruimten vullen met een serie van alleen 3 stokjes. Dan weer een hoek haken door 3 stokjes, 2 lossen en weer 3 stokjes in een zelfde ruimte te haken. Dit afmaken tot er een driehoek is ontstaan.


Toer 5: Haak op dezelfde manier als toer 4 een ronde om je driehoekje.
Toer 6: Haak in elke steek een vaste. Haak op de hoeken 2 vasten in de opening tussen de groepjes van 3 stokjes. Zo werk je je vlaggetje mooi af. Ik heb het met dezelfde crème kleur gedaan, maar je kunt natuurlijk ook een heel andere kleur kiezen.

Om er nu een slinger van te maken haakte ik eerst 30 lossen en dan het eerste vlaggetje met vasten eraan vast. Tussen de vlaggetjes haakte ik 10 lossen, maar dat kun je op je eigen manier doen, zodat de slinger precies zo wordt als je wilt!Geen opmerkingen:

Een reactie posten