zondag 22 januari 2017

Golvensjaal


Heerlijk haken aan een golvensjaal, één  toer halve stokjes en één toer dubbele stokjes en nu is hij bijna klaar!
Heerlijk om te maken met prachtig garen van Lang. Het heet Tosca light en het heeft een heel mooi kleurverloop. Ik haak het met haaknaald 5.

Het patroon komt van Haak maar raak, het is een gratis patroon, wat een verschil hè, haar materiaal gebruik en dat van mij, terwijl het patroon dus precies hetzelfde is! Die van haar is heel zomers en mijn sjaal doet veel meer winters aan. Dat maakt haken zo leuk!


Ik haakte er tijdens de kerst aan, het ging mee naar Ijsstadion Thialf terwijl mijn meiden daar schaatsten én ik haak er vaak 's avonds aan. Tot het moment komt dat de kat zich op mijn schoot én haakwerk wurmt als teken dat het bedtijd is!
Ik maak hem helemaal af en dan laat ik hem jullie snel zien!


Ondertussen haak ik ook nog een paar extra handschoenen. Hier wil ik tijdens de workshop Handschoenen borduren van Nienke Landman van Mooi van Draad iets moois op borduren. De workshop wordt gehouden bij De Haakgarage en daar heb ik veel zin in!

4 opmerkingen:

 1. Dit wordt ook weer een prachtige sjaal zo te zien Marijke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, ik interpreteerde "ik maak hem helemaal af" even verkeerd... Maar na doorlezen snapte ik 'm. Prachtig garen gebruik je! Veel plezier bij de workshop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, die wordt echt mooi! Veel plezier met verder haken. En een paar extra handschoenen kan geen kwaad met dit weer. Ik ben benieuwd wat je erop gaat borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn vast niet veel mensen die haken in Thialf. Dat kan alleen een echte haakliefhebster doen.
  Jouw golvensjaal wordt prachtig. Mooie kleuren.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen