woensdag 9 november 2016

Tunische gehaakte sjaal van By Claire


Haken, breien, stippen en lezen, ik doe veel hobby's door elkaar op dit moment. En dat is niets voor mij, ik ben altijd van het braaf eerst afmaken, maar nu dus even niet. Teveel zin, maar te weinig tijd lijkt het steeds wel. 
Daarnaast heb ik ook wat last van mijn schouder en elleboog bij breien en haken, dus dat probeer ik niet te lang achter elkaar te doen. Maar dat is wel lastig, als je ergens enthousiast mee bent begonnen!

Hier zien jullie de beroemde sjaal van By Claire. Als je een beetje de social media in de gaten houdt heb je hem vast al gezien in veel verschillende kleurencombinaties. Je haakt hem op de tunische manier, waar bij je soms heel veel steken op de naald hebt staan en soms maar eentje. Heel erg leuk om te doen. Ik heb van De Haakgarage een heerlijke haaknaald van KnitPro. Het is haaknaald 9 (lekker dik) en je schuift het gehaakte deel zó op de draad. Geen lange haaknaald dus, maar een soepele draad en daardoor leg je het ook heel gemakkelijk weer even weg.


Het grappige van deze steek is, dat zowel de voor-, als de achterkant er leuk uitzien. De achterkant heeft zelfs de ribbeltjes alsof het een breiwerkje is!
Ik ben precies op de helft. De volgende toer ga ik minderen. Ik ben benieuwd!!
Het patroon van deze sjaal vind je hier en op deze site vind je nog veel meer leuke dingen overigens.

En dat stippen? Ook daar kom ik snel op terug!

Tot gauw!

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk, wordt het een puntsjaal dus ? Deze techniek en het patroon kijk ik graag een keertje bij je af Marijke! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en leuk 💙❤ Ik wil hem ook nog haken, ook om het tunisch haken goed te leren.
  Sterkte met je zere schouder en elleboog!
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat mooi! Ik heb er al verschillende langs zien komen. Leuke kleuren heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen