vrijdag 19 augustus 2016

Vakantiedeken


Ik zocht een project voor in de vakantie. Iets om heerlijk aan te haken, waarbij ik niet zo heel goed zou hoeven opletten en een foutje ook geen punt zou zijn.....dus ik koos een deken van granny squares! Mijn eerste deken van granny's is al van heel lang geleden en toen gebruikte ik niet zo lekker soepel katoen. Tijd dus voor een tweede deken.
En hij wordt mooi!! 
Ik was alleen vergeten dat het afhechten van alle draadjes ook nog best een klusje is, maar ook dat went, merk ik. Ik doe het nu steeds meteen na elk vierkantje. Als ik dat niet doe, gaat het afhechten van de draden me steeds meer tegen staan. Tijdens de autorit uit Frankrijk haakte ik heel veel rondjes, die ik nu tijdens het kijken naar de Olympische spelen heerlijk aan elkaar haak.

Ik schiet alleen nog niet zo op....al 100 vierkantjes gedaan, maar de deken is nog maar op een vierde van het uiteindelijke formaat. Ik blijf lekker bezig dus!

Ik gebruik Baby Coton van Lang en haaknaald 3,5.
En ik kocht het katoen, dat wel erg lekker soepel is, bij De Haakgarage in Meppel.

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad echt een vakantiewerkje. Het belooft een mooie deken te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleurencombinatie. Goeed idee om dit tot zomerproject te maken. Die kleine rondjes en vierkantjes zijn met warm weer goed te haken. En je kunt de vierkantjes haken tussen andere dingen door.

  Veel haakplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan...op naar de volgende 100! Hij ziet er nu al prachtig uit. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn wel heel veel vierkantjes! Heerlijk ja, zo'n vakantieproject, waar je lekker lang aan kunt werken. Had ik ook. Mooie kleuren heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volhouden maar want dit zijn echt mooie kleurtjes!Echt een leuk, vrolijk effect!
  Ik zit ook te puffen aan een deken met veel draadjes instoppen; eentje in de block stitch. Hij lag een hele tijd aan de kant, maar nu ben ik weer even aan het doorbijten.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen