maandag 13 april 2015

Zomerse omslagdoek

Een aantal weken geleden ben ik begonnen aan deze zomerse omslagdoek. Ik wilde hem royaal van maat maken en heel soepel vallend....ik begon halverwege het project nog eens opnieuw, omdat ik niet tevreden was, maar nu is hij klaar én naar mijn zin!
Ik haakte het met haaknaald 5 in een jeans blauwe kleur van het merk Filisilk. Dit is 70% merino en 30% zijde. Prachtig garen!

Ik wil de sjaal dragen om een nette zomerse jurk, maar ook om een spijkerjasje!
Na het haken heb ik het met wasverzachter gewassen en uit gehangen, daardoor kwam de omslagdoek mooi in model. Blocken vind ik niet nodig.

Dit is het oorspronkelijke patroon! Zo leuk om te zien hoe je door ander kleurgebruik én ander materiaal een heel andere sjaal krijgt!8 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi! Ziet er inderdaad heel anders uit dan op de foto van het oorspronkelijke patroon.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je omslagdoek is werkelijk prachtig geworden!! Wat leuk om te zien dat door ander materiaalgebruik er een hele 'nieuwe' omslagdoek tevoorschijn komt! Veel plezier met het dragen er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful shawl. Beautiful stitch. I love that flowers appear where there is no yarn.
  Shared on google+

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marijke,

  Wat een prachtige omslagdoek, hij oogt heel sjiek. Ik vind de keuze uit 'haken en kleur' ook een te zwaar garen, het wordt dan bijna een deken. Maar deze is mooi, luchtig, zomers! Mag ik vragen waar je het garen hebt besteld en hoeveel je nodig had?
  Nogmaals dank voor het delen,
  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel! Janneke, ik haakte het met twee strengen Filisilk. Ik koop dat bij www.dehaakgarage.nl in Meppel, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marijke, dank voor je reactie. Opgeslagen voor op de wensenlijst!

  BeantwoordenVerwijderen