vrijdag 27 februari 2015

Raamhanger vervolg



De zonnehanger is klaar, leuk om te maken, heel kleurrijken een leuk resultaat! Laat de zon er nu maar door heen gaan schijnen!

dinsdag 24 februari 2015

Raamhanger

O
Op de handwerkbeurs in Zwolle zag raamhangers of zonnehangers in heel veel verschillende kleuren! Zo mooi! Ik ben begonnen met mijn hanger. Door de afwisseling en de kleuren is het heel leuk om te doen! Ik mag nog een heel stukje haken, de hanger wordt zo groot als de ring hieronder.

zondag 22 februari 2015

Happy boeddha!

Onze happy boeddha!
De eendjes haakte ik volgens dit patroontje

Kussenomtrek haken


Met prachtig garen aan het haken om kussenomtrekken te haken.
Het garen komt bij  De Haakgarage in Meppel vandaan. Het katoen met acryl en het haakt heel fijn omdat het niet splijt en met haaknaald 6 gaat het ook nog lekker snel!

zondag 15 februari 2015

workshop Tapestry haken

Ik heb gisteren een workshop gevolgd van Puk Vossen van www.bureauvossen.nl tijdens de handwerkbeurs in Zwolle! Zij heeft mij geleerd om vanaf een patroon, te meerderen, te minderen én de draad onzichtbaar mee te haken.
Nu weet ik ook hoe je haakt met de tapestry-techniek!

zondag 8 februari 2015

DIY: Hoe haak je een vlaggetjeslijn?

Feestje? Maak je eigen vlaggetjeslijn!
Als je een granny square (kijk op http://haakjuf.blogspot.nl/) kunt haken, dan kun je ook een vlaggetje haken. En een aantal vlaggetjes samen wordt een slinger!



vrijdag 6 februari 2015

Haakjuflabels


Wat leuk!
Vanaf nu heb ik mijn eigen labels om aan mijn haakwerk te hangen! Ik heb ze besteld bij Nominette en ik had ze binnen een paar dagen in huis.

zondag 1 februari 2015

Bloemenponcho

Kijk, mijn bloemenponcho is klaar!
Het patroon is van Lianne van der Veen. Ik kocht het patroon destijds bij http://www.echtstudio.nl/, maar zie het er nu niet meer staan. Ik gebruikte Drops Paris als garen en haaknaald nummer 4,5.

DIY: haak een telefoonhoesje

Granny stripes
Maak een telefoonhoesje met lossen en stokjes!
Met bijna dezelfde techniek als de granny squares (http://haakjuf.blogspot.nl/2014/12/) kun je ook granny stripes haken. Je kunt zo kussenhoezen, sjaals of dekens haken, maar ook een hoesje voor je telefoon.